Opp som en bjørn

Av Aslak Berge

Opp som en bjørn

Av Aslak Berge

349,-

232 sider

I 1992 kjøpte tre ansatte i Kredittkassen en del av bankens satsing på havbruk for 2,6 millioner kroner. Fra et loft over en Cubus-butikk ble et industrieventyr utviklet. På åtte år skulle foretaket stige til en verdi av over ti milliarder kroner. Selskapet het Pan Fish, og skulle bli en av norgeshistoriens største aksjebobler.

Historien om Pan Fish er en beretning om vekst og fall uten sidestykke i norsk fiskeri- og havbrukshistorie.

Ei avslørande og viktig bok om finans og oppdrettskandalen i Pan Fish

Aslak Berge's "Salmon Fever", a thorough history of the Norwegian salmon farming book, reads like a low-rent dot-com tale

Særdeles fornøyelig lesing

Om forfatteren

Aslak Berge er publisher i de to nettavisene iLaks.no og SalmonBusiness.com. Han har tidligere fartstid blant annet som aksjeanalytiker i meglerhuset First Securities. Berge er utdannet siviløkonom, og har tidligere gitt ut bøkene “Opp som en bjørn – historien om Pan Fish” og «En bryggesjauers bekjennelser».

Om forlaget

Octavian Forlag ble etablert i 2004 i forbindelse med utgivelsen av boken “Opp som en bjørn – Historien om Pan Fish”. Året etter ble en noe forlenget og oppdatert utgave av “Opp som en bjørn” utgitt på engelsk, under tittelen “Salmon Fever”. “En bryggesjauers bekjennelser” ble utgitt i 2011. «Den siste olje» ble lansert høsten 2019.

Alle titlene kan kjøpes ved å kontakte forlaget.